Over Petra van der Molen

Opleiding en ervaring

Sinds 2011 werk ik als zelfstandig relatie- en gezinstherapeut (systeemtherapeut) in mijn praktijk in Ermelo en als freelance systeemtherapeut bij Psycho Praktijk Dronten.   

Ik heb mij breed ontwikkeld tot systeemtherapeut. Zo ben ik geschoold in narratieve therapie, emotionally focused therapy (EFT), nieuwe autoriteit en geweldloos verzet in gezinnen, mindfulness, interpersoonlijke psychotherapie (IPT), dialectische gedragstherapie (DGT), schematherapie en kortdurende psychologische interventies. 

Met mijn opleiding in Kinderen uit de knel en de SCHIP-training behandel ik partners en ex-partners die in een conflictscheiding zijn geraakt. Ook kinderen die van de scheiding de negatieve gevolgen ondervinden, kunnen bij mij terecht.

Daarnaast werk ik vanaf 1988 in de sociaalpsychiatrische hulpverlening. Ik heb onder meer gewerkt in psychiatrische ziekenhuizen in Den Dolder en Ermelo, bij de RIAGG in Harderwijk en via Indigo als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) bij diverse huisartsen in Ens, Hoevelaken en Harderwijk. Momenteel werk ik parttime als systeemtherapeut bij GGz Centraal in Harderwijk.

Inspiratie

Voor mijn werk zijn taal en creativiteit erg belangrijk. Ik laat me dan ook graag inspireren door gedichten en kunst. Ze helpen mij om in mijn werk meerdere perspectieven te kunnen innemen zodat iedereen zich gehoord voelt.