De praktijk

Werkgebied
Keuze uit twee praktijkruimtes

De meeste mensen die gebruik maken van mijn praktijk komen uit Amersfoort, Biddinghuizen, Dronten, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Kampen, Lelystad, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Swifterbant, Zeewolde en Zwolle. Om goed bereikbaar te zijn, heb ik zowel een praktijkruimte in Ermelo als Dronten.

Partners en samenwerking

Samen met de zelfstandig werkende en vrijgevestigde psychologen Pieter Schoneveld, Esther Menkveld, Angela Bakker en Sonja Fransman werk ik onder één dak als Psycho Praktijk Dronten. Wij maken gebruik van elkaars kennis en ervaring en waar nodig kunnen we een basispsychologische of gespecialiseerde psychologische behandeling combineren met relatie- en gezinstherapie.

Verder heb ik een breed netwerk van hulpverleners in mijn regio. Mocht het tijdens de behandeling duidelijk worden dat mijn hulp niet meer toereikend is en nog wel vervolghulp nodig is, dan kan ik met u kijken welke behandelmogelijkheden er in de regio zijn die bij uw situatie passen.

Mensen die gebaat zijn bij een combinatie van mindfulness en bewegen wijs ik graag op Focus op bewegen in Harderwijk.

Ik kan met Anja de Boer samenwerken als de relatie- en gezinsproblematiek het functioneren van een familiebedrijf raakt bijvoorbeeld doordat de problemen de voortzetting of opvolging van het bedrijf verstoren. Ook kan het werken in een familiebedrijf relatie- en gezinsproblemen veroorzaken bijvoorbeeld omdat er door het werk geen tijd en aandacht meer is voor elkaar.

Kwaliteit

Om u goed van dienst te kunnen zijn, hou ik mijn kennis en vaardigheden op peil. Ik heb periodiek intervisie met vakgenoten en ik volg geaccrediteerde scholing. Verder ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) en van de Vereniging voor Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). Ik sta als verpleegkundige ingeschreven in het BIG-register (nummer 29008967830).
Mijn bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer KVK 51486946.

Voorheen vandermolen-ggz

Van 2011 tot 2022 werkte ik onder de naam vandermolen-ggz.
Sinds 2022 heet mijn praktijk: Petra van der Molen - Systeemtherapie.